תרופה למשבר
הודעה: מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, הודיע, כי העולם סובל משלושה משברים עולמיים: המשבר הכלכלי, משבר האנרגיה ומשבר המזון. בנוסף לכך, את כדור הארץ פוקד משבר אקלימי. ועוד, העולם סובל ממשבר הנהגה עולמית, אשר דורש ממנהיגי העולם להפסיק לרדוף אחר אינטרסים לאומיים לנוכח המשבר הכלכלי.
תשובה: גם אם כולם יבינו שמקור כל המשברים בעולם, כולל המשבר האקלימי, הוא האגואיזם של האדם והשפעתו השלילית על הטבע, הם בכל זאת לא ימצאו תרופה למשבר העולמי ההולך ומחריף. הם לא יבינו איך לשנות את טבע האדם. הרי זה דבר בלתי אפשרי בעולם שלנו, שכל טבעו הוא אגואיזם.
על פי הכלל "כלל ופרט שווים", כמו שאת האדם הרגיל מביאים לקבלה הייסורים והשאלה על הטעם בחיים, כך גם האנושות בכללה צריכה להגיע כתוצאה מהייסורים ומהמשברים, לשאלה על טעם קיומה, ולפתרון שאלה זו (טעם החיים הוא בגילוי הבורא, ולא בעושר, שליטה, כבוד וידע).
ואז האנושות תגלה את חכמת הקבלה כאמצעי להשיג זאת (על פי ההגדרה: חכמת הקבלה הינה שיטה לגילוי הבורא לנבראיו בעולם הזה. בעל הסולם, מאמר "מהות חכמת הקבלה").
תגיות: אגואיזם, האנושות, המשבר הכלכלי העולמי, כדור הארץ, עולם, פתרון
פוסטים נוספים
| שלח לחבר | הדפס | פרמלינק | שייך לקטגוריה: משבר עולמי |
תגובות
2 תגובות ל “תרופה למשבר”
להשאיר תגובה
לקריאת כל התגובות
הקבוצה הווירטואלית
קבלת עדכונים בדוא"ל
עדכוני rss
רדיו קבלה
הבלוגים שלי
רק לערער את שיווי המשקל הנפשי
אם רק הייתי יכולה לדבר איתך באופן אישי ד"ר מיכאל לייטן ולפתוח אם ליבי בצורה אמיתית וכנה הייתי שמחה…
ואם אפשר לבוא להרצה ולדעת היכן זה נעשה.