איזון

photo_rav_gh70_106.jpg מתוך שיעור הקבלה היומי 19.4.09

לשיעור מלא: audio.gifאודיו | video.gifוידיאו

בעל הסולם אומר לנו, ש"איזון" נקרא כשכל מה שנמצא על פני כדור הארץ ובתוכו, שייך לכולם. זאת אומרת, לא יכול להיות מצב שבו לאחד יש נפט ולשני יש גז ומתכות, ולאחר אין כלום מלבד חולות, או שלאחד יש מים ולאחר אין. אלא הכול שייך לכולם. האיזון הזה נקרא איזון כלפי הטבע מההיבט של ניצול אוצרות הטבע.

ויש איזון כלפי הטבע מצד הצרכנות שלנו. ולפי עיקרון זה כל אחד חייב לקבל רק את הנחוץ למחייתו ולהסתפק במזון הבסיסי, הרגיל, ולא לייצר מוצרים שאין בהם צורך רק בגלל שמישהו אחר רוצה להתעשר, ובכך לנצל עוד יותר את כדור הארץ ואת האנרגיה שלו! כי ברגע שאנשים לא יחיו על מנת להתעשר, כל עודפי הייצור ייעלמו, וכל הצריכה שלנו תהיה מאוזנת.

ויש איזון שצריך להיות בין בני אדם. צריך שלאף אחד לא יהיה יותר מהשני, ולאף אחד לא יהיה פחות מהשני, לא במשכורת, ולא בתנאים, ולא בכל דבר אחר. אלא לכל אחד מגיע לפי הטבע שלו, כי מצד הטבע איננו שווים. לכן עלינו להגיע לאיזון סגולי, כלומר עלינו להתאזן כלפי כל אחד ואחד, בהתאם לכמה שהוא שונה מכולנו מצד הטבע שלו.

והבעיה הזאת היא זו שתדחוף אותנו להתקדם. כי לאחר שנגיע לאיזון של מה שנראה לעיניים הגשמיות שלנו, הבעיה תהיה בולטת יותר, ותביא אותנו לידי נחיצות להרגיש את הנשמה של כל אחד מאיתנו, את הפנימיות של כל אחד ואחד. ואם לדייק יותר, את הרצונות של כל אחד, כמו שכתוב: "עשה רצונך כרצונו".

האדם חייב להרגיש את כל בני האדם כמו שהוא מרגיש את עצמו, כמו שהוא מרגיש את הצרכים שלו, שחייבים להיות מסופקים בצורה מאוזנת. רק אז תהיה לו היכולת להגיע למצב של איזון. מה שנקרא שכולנו כתאים בגוף אחד!

One comment

  1. אבל האדם לא באמת צריך את כל העושר הזה מה שהאדם מחפש זה אושר אהבה שלווה מעט מנוחה לנפשו הגועשת ביטחון אז למה זה בא לידי ביטוי כנחיצות בדברים מיותרים?

השאירו תגובה.

כתובת דוא"ל לא תוצגחובה למלא שדות מסומנים *

*

Pin It on Pinterest