דף הבית / קבלה לעם / התפתחות רוחנית / קבוצה / הפצה / חוכמת הקבלה – מדע על רצונות

חוכמת הקבלה – מדע על רצונות

מיכאל לייטמן

שאלה: האם בזמננו, האדם חייב להיות בהשגה רוחנית, כד להפיץ את חכמת הקבלה?

תשובתי: הכול תלוי, למה מתכוונים במושג "הפצה". אם אנחנו מפיצים את דברי בעל הסולם, אם אנחנו מדברים עליו, קוראים את מאמריו, לומדים אותם ודנים עליהם, באיזה אופן אנחנו מבינים את הטקסטים שלו, – מובן מאליו, שאת זה ניתן להפיץ.

מה זאת אומרת להפיץ? לתת לאנשים הזדמנות להשתתף בשיעורים שלנו, אבל בסיכומו של דבר, לחברם למקורות המקוריים והאמיתיים. הכתבים המקוריים חייבים להוות את היסוד.

ללמוד חוכמת הקבלה, זה אומר להיות מחובר ומקושר כמה שיותר עם החומר הזה, כל הזמן לחזור אליו ולבדוק, כיצד אתה מחבר בתוכך את כל הנאמר, לשיטה אחת מטרתית של התיקון שלך.

את כל החומר הזה אני מתחיל לחבר בהדרגה עם השכל והרגשות שלי, כדי לקלוט אותו בתוכי. אני רוצה "לשפוך" עצמי על החומר הזה, כדי שהרצונות והמחשבות שלי יקבלו את צורתו, למלא את צורתם ב"אני" שלי.

אני רוצה להיכנס לתוך דגמים אלה, כדי להבדיל מה"אני" האגואיסטי שלי, את מחשבותיי, איך אני עכשיו קושר את המוח והרגשות שלי, ולקבל תכונות עליונות – בשכל וברגשות, כדי שאתחיל לחשוב בהתאם אליהן.

לכן אני מוכן למחוק הכול, כל מה שיש לי, – רק כדי לקבל תכונות אלה. הרצון שלי נשאר, אבל ללא צורה, ניטרלי – כדי לקבל את צורת המשפיע. ואז אני מוכן להיוולד ברוחני.

זה נקרא לימוד חוכמת הקבלה. לימוד לא בתוך השכל, אלא בתוך הרצונות כדי שהם יקבלו צורות חדשות. הרי את חוכמת הקבלה אנחנו לא לומדים בשכל אלא בלב. אנו לומדים כיצד לשנות עצמנו, כדי להשוות את רצונותינו לרצונות הבורא.

אנחנו מפיצים את השיעורים שלנו, כדי שכל מי שרוצה, יוכל להשתתף בהם יחד איתנו. וככל שאנחנו מתקדמים הלאה, כך צריכים לבדוק יותר ויותר, עד כמה אנחנו דבוקים במקורות, עד כמה המחשבות שלנו תואמות לכל המקורות, עד כמה יש לנו פחות ניגודים, עד כמה אנחנו מבינים טוב יותר את החומר ומרגישים אותו בתוכנו.

אבל הבדיקה העיקרית היא, עד כמה באופן קבוע ותמידי, גדלה ועולה בנו חשיבות ההשפעה.

רשומות קודמות בנושא:
הכוח המופלא של הספר
שיטת תיקון
יגעת ומצאת

השאירו תגובה.

כתובת דוא"ל לא תוצגחובה למלא שדות מסומנים *

*

Pin It on Pinterest