דף הבית / קבלה לעם / התפתחות רוחנית / חוסר השגה זה השגה

חוסר השגה זה השגה

thumbs_47_100_wp.gif

שאלה: ענית שחכמת הקבלה היא מדע ללא אקסיומות. אבל טענתו של בעל הסולם (בספר "שמעתי") היא שיש רק עצמותו (שלא ניתן להשגה), אין סוף ונשמות. האם אלה לא אקסיומות שעליהן מבוססת חכמת הקבלה? כי את כל השאר אפשר להסיק מהמושגים האלה.

תשובה: לא, זו לא אקסיומה, אלא גילוי של המקובל. אתה פשוט לא מבין איך אפשר לטעון שיש עצמותו אם הוא לא ניתן להשגה. אז ככה: משיגים בבירור את חוסר ההשגה שלו! את כל השאר תגלה לבד.

יש כלל: מדָבּרים רק על מה שמשיגים. חוסר ההשגה הוא השגה מסוימת. כך גם כל שאר ההגדרות בחכמת הקבלה. הן כולן רק מהשגה, מחקירה מבוררת, מדעית, מהרגשה בחושים מבוקרים ומהבנה של השכל בקשרים של אנליזה וסינטזה .

חוץ מזה המקובל רוכש שכל (מוח) לא "ארצי", כיוון שהשכל מתפתח יחד עם הרצונות כדי לספק את המימוש שלהם. ומי שהרצונות שלו הם במסגרת של העולם הזה, אז גם השכל שלו לא יכול לצאת מהגבולות של העולם הזה, כיוון שהשכל נולד על ידי הרצונות.

יוצא מכך שקודם אתה צריך לתקן את עצמך, ואחרי זה בעקבות שינויי התכונות שלך, תקבל שכל לא ארצי, אלא שכל עליון, אחר, אשר בו תבין את הניגודים כאחד, כשלם.

אין זמן, והתנועה היא בשינוי התכונות, בלהיות דומים לבורא. כלומר, נפתח מבט אחר לעולם (ראה חומר על תפיסת המציאות הרוחנית), ביחד עם הנשמות והכוחות שמנהלים אותו, מבט אחר לסיבה ולמטרת העולם. הכל ביחד כתמונה אחידה,קבועה, ויחד עם זה בתנועה לגילוי הקביעות הזו.

השאירו תגובה.

כתובת דוא"ל לא תוצגחובה למלא שדות מסומנים *

*

Pin It on Pinterest